KVKK AYDINLATMA METNİ

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME (AYDINLATMA)METNİ

 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) hükümleri gereği kimliğinizi belirli veya belirlenebilir kılan her türlü bilginiz, özel nitelikli kişisel verileriniz de dahil olmak üzere, Kişisel Veri olarak aşağıdaki kapsamda, Veri Sorumlusu sıfatıyla ALMİNA ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ GÜZ.MER. KOZ. SPA EKİP. PRO. DAN. ÖZEL EĞ. ve TUR. SAN. TİC. LTD ŞTİ. tarafından işlenmektedir.

“Kişisel Verilerinizin işlenmesi” kavramı yasal bir kavram olup, 6698 Sayılı Yasada bu kavram; kişisel verilerin elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi ifade etmektedir.

Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezimiz ile hasta, müşteri, tedarikçi, tüketici, fiziki veya online ziyaretçi, iş ortağı veya çalışan (çırak ve stajyerler dahil) sıfatı ile paylaştığınız kişisel verileriniz KVKK’ya uygun şekilde, faaliyet ve hizmet amaçlarımız ile bağlantılı ve ölçülü olarak işlenebilecek, yurt içi ve yurt dışındaki üçüncü kişilere aktarılabilecek, saklanacak, profilleme veya başkaca işimizle ilgili ticari amaçlar için kullanılabilecek ve sınıflandırılabilecektir.

ALMİNA ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ GÜZ.MER. KOZ. SPA EKİP. PRO. DAN. ÖZEL EĞ. ve TUR. SAN. TİC. LTD ŞTİ. (Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezi) olarak kişisel verilerinizin güvenliğine en üst düzeyde önem veriyor, sizlere sunduğumuz tüm ürün ve hizmetlerimizde kişisel verilerinizin hukuka uygun olarak toplanması, saklanması, işlenmesi, gerekmesi durumunda paylaşılması sırasında gizliliğinizi korumak amacıyla mümkün olan en üst seviyede güvenlik tedbirlerini alıyoruz.

Bu bilgilendirme/aydınlatma metnini yayınlamaktaki amacımız; sizlerin memnuniyeti doğrultusunda, kişisel verilerinizin toplanma şekilleri, işlenme amaçları, işlemenin hukuki nedenleri ve yasal haklarınız konularında sizleri en açık şekilde bilgilendirmektir.

Aşağıda kişisel verilerin korunması ve işlenmesi konusunda önem taşıyan bilgiler ve kavramlar yer almakta olup bu kavramlar ile aydınlanmanızın tam olarak gerçekleşmesi hedeflenmektedir. 

a) Veri Sorumlusu Kimdir?

 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (6698 sayılı Kanun) uyarınca veri sorumlusu Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezimizdir. Kişisel verileriniz, veri sorumlusu olan Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezi tarafından aşağıda açıklanan kapsamda toplanacak ve işlenebilecektir.

b) Kişisel Verilerinizin Hangi Amaçla İşlendiği/İşleneceği

 

·         Kişisel verileriniz, sözleşmelerinizin gereğinin yerine getirilmesi, sunulan hizmet için gerekli değerlendirmelerin yapılması, vergi mevzuatı ve Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatı başta olmak üzere yurt içi ve uluslararası mevzuata uyumun sağlanması, risk izleme ve bilgilendirme yükümlülüklerine uyulması, resmi kurumlarca öngörülen bilgi paylaşımı, raporlama, bilgilendirme yükümlülüklerinin yerine getirilmesi, mevzuattan kaynaklanan bilgi ve belge saklama yükümlülüklerinin yerine getirilmesi, dolandırıcılığın önlenmesi, güvenliğin sağlanması, Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezimizce ihtiyaç duyulan planlama ve istatistik faaliyetlerinin yürütülmesi, Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması, finans, iletişim, pazar araştırması ve satın alma operasyonlarımızın yürütülmesi, Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezi içi sistem ve uygulama yönetimi operasyonlarının sürdürülmesi, hukuki süreçlerimizin yönetilmesi ve sosyal sorumluluk projelerinin gerçekleştirilmesi, tarafınıza kesintisiz olarak daha iyi ve güvenilir hizmet verilebilmesi amaçlarıyla 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir.

 

·         Sağlık ve cinsel hayata ilişkin özel nitelikli kişisel veriler ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, işlenebilmektedir.

·         Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezimiz ile iş ilişkisi içerisinde olan üçüncü gerçek veya tüzel kişiler ile yapılan sözleşmeler veya birlikte yürütülen faaliyetler çerçevesinde, Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezimizin sözleşmelerden kaynaklanan hukuki ve ticari yükümlülüklerinin yerine getirilmesi, hakların tesisi,  korunması, ticari ve hukuki değerlendirme süreçleri, hukuki ve ticari risk analizleri, mali işlerin yürütülmesi amacıyla kişisel verileriniz işlenebilmektedir.

 

·         Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezimizin insan kaynakları faaliyetleri nedeni ile iletişim kurulan çalışan adaylarına ait kişisel veriler, işe alım, değerlendirme, iletişim, yerleştirme ve diğer insan kaynakları faaliyetleri ve iş başvurusunun herhangi bir sebeple olumsuz sonuçlanması halinde, başka bir pozisyon çerçevesinde tekrar değerlendirilmesi amacıyla Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezimiz tarafından en çok 10 yıl süresince işlenebilmektedir.

c) İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

 

Kişisel verileriniz; ilgili mevzuat sınırları dahilinde, yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi ve mevzuatın getirdiği yükümlülüklerin yerine getirilmesi ile sınırlı olmak üzere T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu gibi otoritelere, bakanlıklar, yargı mercileri gibi kanunen yetkili kılınmış kamu kurumlarına, Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezimizin faaliyetlerinin tamamlayıcısı veya uzantısı niteliğindeki hizmetleri aldığı destek hizmeti kuruluşları ve diğer anlaşmalı kuruluşlarına, mevzuatın izin verdiği hallerde işbirliği yaptığı danışmanlara ve kuruluşlara, finans kuruluşlarına, denetim veya bağımsız denetim Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezilerine, ve de  bankalara, 6698 sayılı Kanun’un kişisel verilerin aktarılmasına ilişkin 8. maddesi ve kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına ilişkin 9. maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde aktarılabilmektedir.

ç) Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

 

Kişisel verileriniz Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezimiz tarafından çalışanlarımıza fiziki veya telefon aracılığı ile ya da elektronik ortamda yaptırdığınız kayıt, randevu, iş başvuruları gibi farklı kanallarla elde edilmekte, bu veriler Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezimizin Mevzuata ve Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezi Politikalarına uyumunun sağlanması hukuki sebeplerine dayanılarak toplanmaktadır.

Yine Kişisel verileriniz Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezimize ait internet sitesi, mobil veya dijital uygulamalar, sosyal medya, müşteri görüşmeleri, SMS’ler, Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezimiz ve diğer web sitelerine yapılan yazılı/dijital başvurular, destek hizmeti kuruluşları gibi Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezimiz veya Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezimizi temsil yetkisi bulunan kurum, kuruluş ve kişilerin sizlerle iletişime geçtiği veya ileride iletişime geçebileceği kanallar aracılığıyla ve ilgili mevzuatın ve de yapılan sözleşmelerin izin verdiği ölçüde ve sınırlar dahilinde, hukuken zorunlu olduğu hallerde onayınız da alınarak zaman zaman çeşitli kurum ve kuruluşların veri tabanlarına da erişilmek suretiyle toplanmaktadır.

Sayılan bu yöntemlerle toplanan kişisel ve özel nitelikli kişisel verileriniz 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu Bilgilendirme’de belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

d) 6698 sayılı Kanun’un 11. maddesindeki düzenlemeye göre Kişisel Veri Sahibi olarak 11. Maddede Sayılan Haklarınız;

 

  • kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • işlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhine bir sonucun ortaya çıktığını düşünüyorsanız buna itiraz etme,
  • kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararınızın giderilmesini talep etme’dir.

Haklarınıza ilişkin taleplerinizi aşağıda belirttiğimiz yöntemlerle Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezimize iletmeniz durumunda Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezimiz, niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır.

Ancak, işlemin ayrıca bir maliyet doğurması halinde, Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezimiz tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Bu kapsamda 6698 sayılı Kanun’un 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı olarak ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirleyeceği diğer yöntemlerle Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezimize iletebilirsiniz. Bu çerçevede Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezimize 6698 sayılı Kanun’un 11. maddesi kapsamında yapacağınız başvurularda yazılı olarak başvurunuzu ileteceğiniz kanallar ve usuller aşağıda açıklanmaktadır. Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için, www.cerrahiobeziteantalya.com adresinde bir örneği bulunan ilgili kişi/veri sahibi başvuru/talep formu’nu doldurup imzaladıktan sonra bu başvuru formunu ya da haklarınızı kullanmak için düzenlediğiniz orjinal imzalı dilekçenizi;

  • Almina Özel Sağlık Hizmetleri ve Güzellik Merkezimizin Yeşilbahçe Mahallesi Çınarlı Caddesi 3. Ercivan Apartmanı. No:1 Kat: 2 D:5 ANTALYA - TÜRKİYE adresi sekretaryasına kimliğinizi tespit edici belgeler ile elden teslim edebilir,
  • Noter kanalıyla “Yeşilbahçe Mahallesi Çınarlı Caddesi 3. Ercivan Apartmanı. No:1 Kat: 2 D:5 ANTALYA - TÜRKİYE” adresine gönderebilir,
  • almina@hs01.kep.tr adresine kep adresiniz varsa güvenli elektronik imzalı olarak iletebilir,
  • Adınıza kayıtlı e-mail adresinizden docyasin112@hotmail.com e-mail adresimize iletebilirsiniz.

Bilgilerinize sunarız.